Absintmerken
Emile PernotHelfrich (10/23/05 om 12:50:13): Er is wel wat veranderd sinds monsieur en madame Pernot de distilleerderij hebben verkocht. Er is een bottelstraat ingericht, er lopen mannen in maatpakken rond en er staan dikke Duitse automobielen voor de deur geparkeerd. Bij gelegenheid zijn de Pernots er zelf nog wel aanwezig, wat wel zo prettig is. Gérard-Emile Pernot praat even bevlogen als voorheen over het ruime assortiment en de monumentale productieketel. De nieuwe eigenaar is evenwel sympathiek en serieus, maar toch, het is anders...
Helfrich (05/13/06 om 02:13:33): http://www.oxygenee.com/absinthe-distillation
Barski (05/13/06 om 08:50:44): Ik dacht al even dat ik iets gemist had. Hoe dan ook: het werd hoog tijd dat ze daar eens aan de slag gingen om een goede verte te maken. De keuze van de ingrediënten doen een vrij standaard absint vermoeden, maar in de beperking toont zich de meester. Ik hoop dat we niet al te lang hoeven te wachten :)
sixela (05/15/06 om 02:05:13): Jaja, d'r komt inderdaad iets nieuws - details via privéberichten ;).
Helfrich (06/06/06 om 16:51:51): Het resultaat behoort zonder twijfel tot het beste wat ik ooit heb geproefd. Eerst schrok ik nogal van de brute kracht, maar na voldoende water had ik een bijzonder aangenaam glas absint. Nog steeds vrij krachtig - wat je erna drinkt valt dood - maar de aroma's van de uitstekende ingrediënten ontvouwen zich in een goede balans, al is de alsem aan de stevige kant. Die doet met z'n merkwaardige 'fruitige' karakter sterk aan de Blanchette denken.
wilbert_v (06/10/06 om 21:42:40): Wanneer kan ik als simpel voetvolk van al dit lekkers gaan genieten? :P
Helfrich (06/10/06 om 21:54:27): Waarschijnlijk wordt er aankomende herfst wat van uitgebracht.
wilbert_v (06/11/06 om 01:33:03): Dan pas? laten ze het tot die tijd rijpen? Aan de hoeveelheden te zien zijn ze niet aan het proefdraaien.
Helfrich (06/11/06 om 10:26:33): Voordat je het weet is het herfst.
Christian (07/05/06 om 20:45:48): Helfrich schreef: Het resultaat behoort zonder twijfel tot het beste wat ik ooit heb geproefd. Eerst schrok ik nogal van de brute kracht, maar na voldoende water had ik een bijzonder aangenaam glas absint. Nog steeds vrij krachtig - wat je erna drinkt valt dood - maar de aroma's van de uitstekende ingrediënten ontvouwen zich in een goede balans, al is de alsem aan de stevige kant. Die doet met z'n merkwaardige 'fruitige' karakter sterk aan de Blanchette denken. ..toe maar! Helfrich schreef: Voordat je het weet is het herfst. ..kan niet wachten..
Helfrich (10/05/06 om 00:19:46): Het Eric-recept wordt als "L'Artisanale" verkocht door LdF, in een beperkte oplage.
Nurgle (10/07/06 om 20:41:33): Enig idee of de L'artisanale de moeite waard is, ondanks zijn beperkte oplage? Op het forum van L'Heure Verte zijn ze alleszins enthousiast erover, en de uitleg doet me op het eerste zicht wat denken aan de Duplais.
|
|